Nejnovější horoskop Jana Lipavského. Nové hrozby na obzoru?

29.08.2023 16:32

Jan Lipavský 28.08 2023 10:07 letního času, Praha

Mohlo by jít o profesní horoskop současného ministra zahraničí České republiky, ale stále více nabývám pocitu, že je to především horoskop celého zahraničně politického odboru naší vlády, kam spadají i všechna velvyslanectví. To se ale teprve ukáže s vývojem událostí a možná i přesnějším rozborem horoskopu. I když to možná není jednoznačně „osobní“ horoskop, Jan Lipavský je šéfem ministerstva zahraničí, takže se ho to bezprostředně týká.

Co si lze v horoskopu všimnout nejdříve, je „tělo“ neúplného zemského Draka. Tvoří ho Velký trigon v zemských znameních – Merkur v Panně, Luna v Kozorohu a Uran v Býku. Dále opozice Merkur – Neptun, jež tvoří osu nebo páteř neúplného Draka. Chybí zde jen jedno „rameno“ – sextil mezi Neptunem a Uranem (druhé rameno tvoří sextil mezi Lunou a Neptunem). Sextil mezi Neptunem a Uranem je zde jen „teoretický“, neboť má orbis téměř 4 stupně, což většina astrologů nepovažuje za relevantní sextil.

Konfigurace Drak zřejmě směřuje k úspěšné realizaci nějakého mocného záměru, jako v případě prezidenta Vojislava Koštunici. V jeho prezidentském horoskopu je „úplný“ vzdušný Drak. S nástupem nového prezidenta do funkce (po pádu Miloševičova režimu) se do roka podařilo Jugoslávii liberalizovat (Luna ve Vodnáři) a zapojit do hlavních mezinárodních organizací. Demokratizace země proběhla relativně úspěšně, i když Koštunica nedokázal zabránit rozpadu Jugoslávie (Mars kvadratura Pluto).

V tomto horoskopu jde ale o neúplného zemského Draka. Na rozdíl od vzdušného Draka, kdy dochází k uvolňování nejrůznějších zábran a otevřené komunikaci se světem, jako v případě Vojislava Koštunici, zemský Velký trigon v neúplné dračí konfiguraci zde ukazuje na relativně „úspěšné zatuhnutí“, byť ne kompletní a úplné - na přitvrzování, nesmiřitelnost a uzamčenost, v tomto případě zahraničně politické orientace České republiky. Zejména pak Luna v Kozorohu ve 4. domě v konjunkci s retrográdním Plutem hovoří o dlouhodobém zavádění nejpřísnějších opatření, podřízení se autoritám a mocenským strukturám. Jisté naděje ale skýtá fakt, že je konjunkce Luny a Pluta až na konci znamení Kozoroha, takže je zároveň pod začínajícím vlivem znamení Vodnáře.

Netuším, o co jde, ale je-li to horoskop zahraničně politické orientace České republiky a příslušného ministerstva (což se teprve ukáže), pak může jít o reakci na nový vývoj událostí ve světě. Jak říkám, netuším, o co jde, ale od vypuknutí války na Ukrajině jsme svědky stále silnějšího podřizování se strukturám NATO i EU v celé Evropě. V příštím roce bude navíc tranzitovat Pluto v horoskopu NATO přes Marta a Venuši ve 12. domě (skrytá válka a nepřátelství). Konjunkce Marta, Venuše a Pluta je i v základním horoskopu NATO, který jsem "zachytil" krátce po vypuknutí války na Ukrajině. Tranzitující Pluto přes Marta a Venuši ve Vodnáři ve 12. domě pak naznačuje zásadní „reorganizaci“ činností a plánů NATO v postupu proti skrytým hrozbám a mocnému nepříteli, což už probíhá od napadení Ukrajiny Ruskem. Teprve ale v roce 2024 se aspekt definitivně „potvrdí“.

Podívejme se ještě na Lunu ve 4. domě, protože planety v rohových domech vždy vyžadují zvláštní pozornost. Luna v Kozorohu značí izolaci a zmrazení, také „alternativní“ či skrytou moc a vládu nad světem. V konjunkci s Plutem ve 4. domě pak ukazuje na totálně „zabezpečený“ a organizovaný život. To znamená, že se Západ může ocitnout v ještě větší izolaci v reakci na nejrůznější hrozby, než je tomu nyní. Toto neblahé „semknutí“ se pod strukturami společné „alternativní“ moci nad světem pod pláštíkem bezpečí, ochrany a jistoty již na Západě probíhá od 11. září 2001.

 

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode